Åpner du døren til fortiden så finner du ut hva som er bakgrunnen til din historie. Det å kunne bli din beste deg.
Det handler om ledelse av deg selv.
Min historie og mine valg
Siden du, som vi alle, har en historie. Historien din bør eller må/skal ikke bestemme hva du kan og vil gjøre i fremtiden. Vi må alle ha et godt liv, gjør vår jobb som forventet og leve et godt liv sammen med familie og venner. Dermed må du finne ut hva som begrenser deg.
Dine valg og din ærlighet
Mest av alt – hva du har gjort eller vil gjøre med dette? Noen må ha mer hjelp enn andre til å komme i gang, med sitt ønske om endringer. Vi har alle våre konklusjoner som starter i tidlig alder (babystadiet), men du kan også endre disse.
Åpner vi døren til fortiden så endrer vi fremtiden. Er du ærlige mot deg selv og din historie, endrer fremtiden seg for deg. Det å søke hjelp bestemmer den enkelte, men søk hjelp. Det er ikke et nederlag å søke hjelp.
Din historie
Historien din er basert på arvelige forhold, foreldres påvirkning, oppvekst forhold, utdanningsnivå ditt og dine foreldres, livserfaring, og arbeidserfaring. Dette bestemmer dine holdninger, ditt verdensbilde, din selvtillit, din selvfølelse, og ditt selvbilde.
Dine meninger og holdninger
Noen er overrasket over at ikke alle andre har samme oppfatning, som en selv. Det burde ikke overraske. Innerst inne så har vi vanskelig for å akseptere at egne meninger og ståsted er annerledes enn mange andres. Ovenfor viser vi til hvorfor.
Hvordan aksepterer jeg at mine holdninger, tanker eller ståsted er annerledes, enn alle de andre? De andre har mer til felles enn du har med dem? Til ettertanke! Det utfordrer en til å ta tak i egne oppfatninger og holdninger. Du må endre disse med bakgrunn i dagens begrunnelser og ikke de som skapte dem tidligere. Det å søke hjelp bestemmer den enkelte, men søk hjelp. Det er ikke et nederlag å søke hjelp.
Bli hvor du er eller gå videre
Noen klarer ikke å komme videre eller de vil ikke. Enten kan det være deres personlighet som står i veien eller så ser de seg ikke i stand til å komme gang. Eller de tror ikke hjelp vil bidra. Derfor er det for noen bedre å la være.
Vi har nok hørt uttalelsen «Du skjønner det er ikke noe rart at jeg er blitt slik…». Hva forteller den? At denne personen skylder på andre og har ikke tatt tak i dette selv. DET er ditt valg. Det å søke hjelp bestemmer den enkelte, men søk hjelp. Det er ikke et nederlag å søke hjelp.
Hva gjør du som leder og ansatt?
Når du vet dette som leder, så må du forstå og bruke dette for deg selv med hensyn til å gjøre dine endringer, men også overfor dine medarbeidere og hjelpe dem.
Bruk fjellvettregelen; DET ER INGEN SKAM Å SNU. Lederen må kjenne deg som medarbeider. Lederen din må kjenne den del av din historie som påvirker jobben, og jobbsituasjonen, og livssituasjon. Skal du bli behandlet slik du ønsker og få den hjelp og støtte du trenger som medarbeider som må du informere din leder.
Husk leder! Du skal behandle dine medarbeidere likt, men det betyr i praksis å behandle dem ulikt, da dine medarbeidere er forskjellige.
https://lederensabc.no/din-historie
https://lederensabc.no/personlige-endringer-og-valg
https://lederensabc.no/utvikjling-modning-og-erkjennelse
Kategorier
- Helse (3)
- Kommunikasjon (5)
- Ledelse (42)
- Samfunn (5)
Tilbakeping: Hvem er DU? Jeg er..... - Lederens ABC
Tilbakeping: Hvert menneske har sin historie -hva er din? - Lederens ABC