utvikling, modning og erkjennelse

  • av

Hele livet er en utvikling og modning samt flere og flere ytre endringer.

Fra barnehagen til ferdig universitetsutdannelse
Vi starter i barnehagen for å utvikle oss i trygge rammer. Vi starter på skolen. Fra å være barnehagebarn til å bli skolebarn er en modningsprosess. Det er mye som er annerledes. Dette med modning skjer på nytt i hver ny skole, eller i hver ny jobb, eller en ny rolle, nytt fag, eller annet som gjør at vi ikke bare må lære noe nytt på jobben, eller utenfor denne,. Det kan være noen bratte læringskurver, men vi personlig utvikles og modnes.

Livets ulike faser
Våre liv er delt i mange faser. Alt fra vår tid i barnehagen, skolefaser, ung voksen, voksen, eldre voksen til pensjonist fasen. Denne modningsprosessen i hver av disse faser, er svært viktig å være klar over og erkjenne. 

Livet er en prosess med de ulike faser, men det er også mange små prosesser underveis, i hver fase, som er viktige for oss. Her er det også viktig å erkjenne disse faser av vårt liv, og ikke bli hengene igjen i noen av dem. Vær ikke redd for det som kommer. Endringer skaper angst, men også muligheter.

Vår personlighet
Det er i løpet av de første 7 årene av vårt liv, at vår personlighet utvikles mest. Det er da enkelt å forstå. Derfor er denne tiden svært viktig for oss. De rundt oss bidrar til en positiv utvikling eller hvis omgivelsene ikke er positive så påvirker det oss. Derfor er alle rundt oss, som bestemmer vår personlighetsutvikling.

En verden i forandring
Forandringer skjer oftere  idag enn for 50 år siden. I dag vil de fleste oppleve at de må skifte jobb, og ofte fag flere ganger i løpet av arbeidslivet. Mange av dagens jobber vil være uaktuelle om 20-30 år, eller har endret seg vesentlig. Det må vi som mennesker, ansatt, og leder forstå og erkjenne. Ellers så vil vårt liv bli tungt når realiteten banker på døra. Vær forberedt på dette. 

Den som tror enn er ferdig utlært er ikke utlært, men ferdig, var parolen til en utdanningsinstitusjon. Med utdanning er å håndtere de endringer vi står overfor faglig underveis i livet.

Se også andre nærliggende innlegg:

Personlige endringer og valg

Meg og mine holdninger

Deg som leder

Hvordan er du som leder? Hvilke fokus har du mht enheten og medarbeidere eller er ditt fokus oppover i organisasjonen? Hvem skaper resultatene og hva gjør du for å sørge…
Kvinne med hodepine elfreestock_103970447

Deg og din hjerne

Dette innlegget handler om hvem vi er og vår hjerne og ikke minst alle våre tanker og refleksjoner og vårt forhold til våre omgivelser og våre meninger. Hva er våre…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.