Når katastrofen rammer

  • av

Gjerdrum katastrofen  
Vi har alle fulgt med på katastrofen i Gjerdrum. Vi har alle medfølelse med de som mistet alt og en kondolanse til dem som mistet sine kjære. Det er også viktig å takke alle som bidro i redningsaksjonen, og alle som kom med klær og annet. Nå skal alle i kommunen bringe livet videre, i Gjerdrum. 

En kjempestor jobb for kommunen og alle andre som skal få tilbake samfunnet, slik de vil ha det i Gjerdrum. Det har vist seg å være en kommune, det er godt å bo i. De har vist et enestående samhold. Det er under slike omstendigheter at de virkelige verdiene kommer fram.

Hva har vi lært?
Hva har vi lært av denne katastrofen? Vi har lært mye og det er nå viktig i etterkant at vi ikke bare får tingene tilbake på plass, men virkelig gjennomgår erfaringene, slik at vi er bedre rustet neste gang disse ressurser må trå til. Norge er et lite land, men har mange ressurser og god kompetanse. Likevel kan vi ikke legge de beredskapsmessige utstyr, ressursantall og kompetanse på den enkelte kommune for håndtering av en slik størrelse hendelse alene.

En nasjonal beredskapsgruppe
Ask kommune hadde stor nytte av beredskapsgruppen i Nedre Romerike som er ganske unik i Norsk sammenheng, da det er kun de store byer som har tilsvarende grupper.

Derfor foreslås følgende: Det etableres en nasjonal beredskapsgruppe som kan settes inn der det trengs når katastrofen er der. Nødvendige ressurser, utstyr og kompetanse til en slik gruppe vil være god samfunnsøkonomi og det vil også gi oss en trygghet i hver kommune at de har en slik gruppe i ryggen – både med hensyn til ressurstilgang og spisskompetanse. 

Denne nasjonale beredskaps gruppen skal selvfølgelig trekke på de kommunale ressurser, men ikke trekke ut disse ressurser fra kommunen for å bli etablert. Dette er et arbeid som vil ta år, men vi må starte nå.

Det er med katastrofer som med 100 års bølgen. Vi vet ikke når den kommer. 

Meg og mine holdninger

Deg som leder

Hvordan er du som leder? Hvilke fokus har du mht enheten og medarbeidere eller er ditt fokus oppover i organisasjonen? Hvem skaper resultatene og hva gjør du for å sørge…
Kvinne med hodepine elfreestock_103970447

Deg og din hjerne

Dette innlegget handler om hvem vi er og vår hjerne og ikke minst alle våre tanker og refleksjoner og vårt forhold til våre omgivelser og våre meninger. Hva er våre…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.