Kroppen kort fortalt

  • av

Kroppen kort fortalt

Kroppen kort fortalt. Vår kropp er en ferskvare.

Hvilke tanker gjør du om kroppen din? Kroppen er delt opp i mange organer og systemer: Hodet med ditt sinn og dine tanker lages i hodet, og sitter deretter i kroppen. Dine tanker påvirker kroppen din. 
Tenker du negativt så går det det utover helsen din. Tankene dine styrer kroppen gjennom ditt nervesystem. Ditt nervesystem gir også mye informasjon tilbake til deg gjennom ryggmargen opp til hodet.

Våre organer og systemer
Alle disse organer og systemer i vår kropp består av millioner av celler og disse cellene fornyes hele tiden. I løpet av syv år er hele din kropp fornyet. Tarmens kjemi kan endres på noen få uker. Du og din kropp gjør ca 60000 beslutninger i løpet av dagen.
 
Skape og vedlikeholde ditt kommunikasjonssystem
Fra du er født og de første årene skapes det millioner av koblinger i din hjerne. Etterhvert som årene går skapes færre nye koblinger daglig. Men mister du en kobling så lager kroppen din en ny kobling. 

HUSK! Kroppen er ferskvare. 
Det betyr at ikke bare muskler, men hjernen og alle andre deler av kroppen må holdes ved like. Være i bruk daglig. En 40 minutters rask gange pr dag, holder systemet i gang. Men du må også bruke hodet. Dessverre er det mange gamle som slutter å bruke deler av kroppen, og det gir dem utfordringer med helsen. Du mister ikke mer enn 20 prosent av dine krefter som gammel, men det krever at du bruker musklene aktivt.

Hva forteller det deg om hvordan du skal behandle din kropp? Hva og hvor mye du spiser og drikker spiller inn på hvordan kroppen din utvikler seg. Du kan holde den i fin form, men det du spiser og drikker kan også i stor grad ødelegge din kropp. Ditt valg!!

Vær litt mer aktiv
Det er viktig for din helse at du har et aktivt liv. Sitte stille på dagen og kvelden gjør at kroppen din forfaller. Du trenger ikke å gjøre så mye, men noe må du gjøre. Som nevnt en 40 minutters rask gåtur hjelper mye. 

Det er viktig at blodet har nok oksygen og derfor må vi bli litt andpusten slik at oksygenopptaket øker. Det har stor betydning for helsen. Les, løs oppgaver eller annet som gjør at du bruker hodet, er viktig for hodet.

Meg og mine holdninger

Deg som leder

Hvordan er du som leder? Hvilke fokus har du mht enheten og medarbeidere eller er ditt fokus oppover i organisasjonen? Hvem skaper resultatene og hva gjør du for å sørge…
Kvinne med hodepine elfreestock_103970447

Deg og din hjerne

Dette innlegget handler om hvem vi er og vår hjerne og ikke minst alle våre tanker og refleksjoner og vårt forhold til våre omgivelser og våre meninger. Hva er våre…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.